26 Kasım 2008 Çarşamba

Krizde İşe Alım

Time 2008 "Yaşasın İçerik"


"Yaşasın İçerik!

TIME, Telekom, Internet, Medya, Eğlence alanlarının bütünleştiği ve yeni bir sayısal yaşam toplumunun oluştuğu günümüzde özellikle yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst yöneticiler, pazarlama, iş geliştirme, operasyon yöneticileri, reklam ve medya yöneticileri, bilgi teknolojileri, telekom ve Internet dünyasının çalışanları ve her türlü içerik üretenleri, girişimcileri, danışmanları bir araya getiren ve Türkiye’de bu alanda yapılan ilk ve tek etkinliktir.

Internet, kablolu-kablosuz ağlar, mobilite, WiMAX, IPTV, genişbant vb. derken teknoloji devrimi doruk noktasına ulaştı. Artık sıra, bu teknolojilerin üzerinde değer üretmeye geldi. Çağımızda teknolojinin bitmeyen gelişimini körükleyen en önemli itici gücü, dijital içerik patlaması olarak yaşanıyor. Teknolojik yenilikler ve yeni tüketici talepleri yaratıcı ürün arzının yeni ya da daha dolaysız biçimlerine, yeni dağıtım yöntemlerine ve potansiyel olarak daha iyi erişim olanaklarına yol açıyor. İş ve bireysel tüketiciler için dijital içeriğe her an ve her yerden sahip olmak artık sıradan hale geldi. Tüketiciler dijital içerik üretimine katkıda bulunmak, ‘yaz paylaş, çek paylaş’ kültürünün bir parçası olmak ve bir ekonomik değer oluşturmak da istiyor.

Oyunlar, müzik, film, bilimsel yayıncılık ve mobil içerik sektörleri kendine özgü özelliklere sahip olmakla birlikte, hepsi için dijital içerik büyümenin başlıca belirleyicisi oluyor. Dijital içeriğe sahip olmak isteyen tüketiciler için abonelik ve kullanım başına ödeme gibi yeni iş modelleri deneniyor. Bu noktada da, geleneksel medya şirketleri, bir dijital medya şirketine dönüşümün sınavını verme yarışında.
Dijital bilgi ve içeriğe ilginin her geçen gün artmasından doğan fırsatı değerlendirmek isteyen yatırımcılar, yaratıcı içerik ve sanal dünyada şekillenen iş fikirlerinin peşinden koşmaya başladı.

TIME endüstrisi, dijital içeriğin üretilmesi, saklanması, sınıflandırılması, dağıtılması, paylaşılması ve bir dijital sosyal toplum oluşmasına katkıda bulunuyor. Bu yıl TIME 2008’de, değişmeye devam eden yaşam biçimlerinin TIME endüstrisiyle kesişimini ve yaşanan dijital içerik devriminin bize neler sunduğunu konuşacağız.

Yaşasın İçerik!"

Time 2008'de 1 Aralık Pazartesi günü "Bloglar, ‘İş’ Yapar mı?" konulu panelde bizimle sohbet etmeye gelmek isteyenleri bekliyoruz. Progamın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Maksat Muhabbet : İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi

28-29 Kasım (Cuma ve Cumartesi) tarihlerinde İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi‘nde gerçekleşecek olan ve İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından organize edilen Bilişim Teknolojileri Zirvesi katılımcılarına geniş bir program sunuyor.

Benim ismimi de Cumartesi günü 10:00 - 11:30 saatleri arasında “Bilişim Dünyasında Kime, Neyi, Nasıl Satarsın?” konulu panel için konuşmacı olarak tahtaya yazmışlar.

Gelen arkadaşlar ile birlikte konu ile ilgili sohbet edeceğiz. İlgilenen herkesi bekleriz.

Etkinliğin Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan programına web sitesindeki “Organizasyon Programı” linkinden ulaşabilirsiniz.

25 Kasım 2008 Salı

Takip İnsanları

Güneş metropol üzerine yine iş insanlarını fırçalayarak doğuyor: "Uyanın lennn!..Trafiğe kalacaksınız! İşe geç kalacaksınız!"

Herşeye rağmen ısı ve ışık kaynağımıza saygı duyuyoruz ve uyanıyoruz.

Seri bir şekilde sıcak yorganın altından çıkmakla, çıkmamak arasındaki alternatif maliyet hesapları yapıyoruz. Arzuyla "Biraz daha" iç sesinin fiziksel aksiyona dönüşmesini temenni ediyoruz. Hatta kendimizi kandırmak için saati bile tekrar kuruyoruz.

Ama kaçılmaz son! Elveda! Yatak, yorgan ve bilimum uyku algı setini destekleyici kavram.

Yataktan banyoya uzanan gözü kapalı anlamlı yolculuk süreci...

İnsanın elinin kolunun işte veya oynaşta olmadığı yegane yer: tuvalet.

Tuvalet ortamında zihinsel performansın üst düzeylerde dolaşması, toplumumuzca kabul edilmiş genel geçer bir kaide. Peki ya bu zihinsel performans, bir ızdıraba dönüşürse?

An hızla yaşanırken, elimizden kayıp giderken, sürekli neler kaçırdıklarımıza bakarız.

Hele ki sanal dünyalarda oksijen çadırlarında yaşıyorsak, ya da fiziksel dünyalarda sanal olarak yaşıyorsak kaçırdıklarımız mide kramplarına dönüşebilir.

Tuvalet ortamında, zihinsel performans doruklarda olması gerekirken, sürekli zihnimize kıymık gibi batarak rahatsız eden "Neler kaçırdım?" sorusu ile mücadele halindeyiz.

Friendfeed'te ben yattıktan sonra ne muhabbetler döndü ? Gece birşeyler yazmıştım, Sudenaz "Like" etti mi acaba? "Like" etmediyse beni sallamıyor mu? Rıfkı ile ayı avlarken çektiğimiz fotoları Flickr'a koymuştum, hala Friendfeed'te çıkmamış. Çok yavaş kardeşim ya!...

Facebook'ta kurmuş olduğum "Sanat Necati Abim içindir" grubuna katılan oldumu acaba? Katılanlarla tanışsaydık iyi olurdu aslında? En iyisi ben arkadaş listemdeki herkese bir mesaj atayım!.

Twitter'da kim kiminle nerede ne yapıyor? Trafik ne durumda? Kim neyi paylaşmış? Bugün takipçilerime eklenen var mı?

Inbox'ımda okunmamış kaç mailim var? Kimler mail atmış? Attığım maillere cevap gelmiş mi?

Google Reader'da okunmamış kaç tane RSS beni bekliyor? Takip ettiğim yazarlar bugün bana ne diyecekler? Acaba bloglara neler yazılmış? Nitelikli birşeyler var mı yoksa sadece scrollmaster olarak parmak kaslarımı güçlendirmeye devam mı edeceğim?

Peki ya dün gece indirdiğim, sunum ve raporlara ne demeli? Hala bakamadım!

Heroes'u Prison Break'i de indireli 2 hafta oldu hala izlemeyedim.

Bugün nerede hangi konferans var acaba? Kimler katılıyor? Bizimkilerden kimler gidiyor? Gitmem gerekiyor mu? Gitsem kimlerle tanışmam gerekiyor? Kimlerden bilet bulabilirim? (bkz Konferans İnsanları)



Yeter!... Daha evden çıkmadan günün yorgunluğunu yaşadım, ve biran önce eve gidip yatağıma yatmak istiyorum. Bir dakika, ben zaten evdeyim. Peki neden yoruldum? Neden bu kadar ATP harcadım? Neden dayak yemiş gibiyim? Neden mide asit dengem bozuldu?

Bilmem...!

Hayalimde birden Hollywood'un son yıllarda keşfettiği post-kıyamet metaforu canlanıyor... Dünya durmuş, kimse yok. Sadece sen varsın yalnız... O kadar sessiz bir ortam var ki nefes alış verişin bile kulaklarında gürültü kirliliğine yol açıyor. İşte bu metafordaki gibi hayata bir es versek, dursak. Sadece dursak... Hiçbirşey yapmasak, internet, telefon, toplantı, PSP. Dinlesek... Hayatı, kendimizi, içimizi...

Bakalım hangi notalar, hangi notalarla birleşiyor ortaya nasıl bir armoni çıkıyor? Hayatın her yerinde kendi içerisinde tutarlı var olan patikaları, bütünsel armoni yumaklarını gözlemlesek...
Ne güzel olurdu!

Bizler sadece zart zurt sesleri çıkaran notalara odaklanıyoruz. Fotoğrafın genelinde ne olduğunu merak etmiyoruz? Etsek bile anlama çabasında değiliz? Anlama çabasında olsak bile yanlış yerlerden yanlış malzemeler topladığımız için, dış fırçası fotoğrafını karpuz kabuğu olarak anlıyoruz.


Es verelim... Duralım dinleyelim... Krize rağmen duralım... Kendimizi, işimizi, piyasayı, markamızı, müşterimizi, gerçek manada dinleyelim. Fotoğrafın genelini görmeye çabalayalım. Gelecek dinleyenlerin, anlayanların ve doğru zamanda doğru lafı edenlerin olacağı aşikar. Hazırlıklı olmak lazım...

Krize rağmen endüstriyel pazarlama bütçeleri büyüyor!

Krize rağmen endüstriyel pazarlama bütçeleri büyüyor!

GlobalSpec tarafından yapılan bir araştırmaya göre endüstriyel şirket pazarlamacıları ekonomik krize ve daralmaya rağmen geçtiğimiz yıla oranla pazarlama bütçelerinde oldukça büyük bir oranı online mecraya ayırdılar.

Araştırmaya katılanların yüzde 30'u tüm pazarlama bütçelerinin yüzde 50'sinden fazlasını online pazarlamaya ayırdılar ki bu rakam geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir yükselişe tekabül ediyor.

Globalspec'e göre diğer sektörleri kriz şiddetli bir şekilde etkilerken, endüstriyel sektör gelirleri bundan pek de etkilenmişe benzemiyor.

Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu (yüzde 78) 2008 gelirlerinin planladıkları gibi olduğunu belirtirken sadece katılımcıların yüzde 22'si gelirlerinin planlanın altında kaldığını açıkladı.

Araştırmaya katılan pazarlamacıların yüzde 42'si bu yıl yaşanan ekonomik sıkıntıların kendi pazarlama bütçelerini etkileyebileceğini düşünmezken yüzde 40'ı eğer ekonomi daha da kötüleşirse pazarlama bütçelerinde bir kesintiye gidebileceklerini belirtiyorlar.

Kaynak: Marketing Türkiye

24 Kasım 2008 Pazartesi

Sosyal İçerikli Reklamlar: Çocuklara Sahip Çıkalım!

Children's Aid Society: Chain

Photographer: Sandra Pereira
Art Director: Donald Vann

Children's Aid Society: Cloud

Photographer: Sandra Pereira
Art Director: Donald Vann

Children's Aid Society: Weight

Photographer: Sandra Pereira
Art Director: Donald Vann

Kaynak

23 Kasım 2008 Pazar

Joas Traş Makinesi: Hayırlı Traşlar!



Joas shaver: Bar

Advertising Agency: Daehong Communications, Seoul, South Korea
Art Director: Kim Junghwa
Copywriter: Lee Kikwan
Photographer: Lucy Pringle
Published: March 2008

Joas shaver: Round

Advertising Agency: Daehong Communications, Seoul, South Korea
Art Director: Kim Junghwa
Copywriter: Lee Kikwan
Photographer: Lucy Pringle
Published: March 2008

Kaynak

21 Kasım 2008 Cuma

En Baba Fotoğraf İlüstrasyonları (Aaron Goodman)

New York'lu fotoğrafçı Aaron Goodman 'dan baba fotoğraf ilüstrasyonları...

Photo Illustrations by Aaron Goodman 2

Photo Illustrations by Aaron Goodman 3

Photo Illustrations by Aaron Goodman 4

Photo Illustrations by Aaron Goodman 5

Photo Illustrations by Aaron Goodman 6

Photo Illustrations by Aaron Goodman 7

Photo Illustrations by Aaron Goodman 8

Photo Illustrations by Aaron Goodman 9

Photo Illustrations by Aaron Goodman 10

Photo Illustrations by Aaron Goodman 11

Photo Illustrations by Aaron Goodman 12

Photo Illustrations by Aaron Goodman 13

Photo Illustrations by Aaron Goodman 14

Photo Illustrations by Aaron Goodman 15

Photo Illustrations by Aaron Goodman 16

Photo Illustrations by Aaron Goodman 17

Photo Illustrations by Aaron Goodman 18

Photo Illustrations by Aaron Goodman 19

Photo Illustrations by Aaron Goodman 20

Photo Illustrations by Aaron Goodman 21

Photo Illustrations by Aaron Goodman 22

Photo Illustrations by Aaron Goodman 23

Photo Illustrations by Aaron Goodman 24

Kaynak ve daha fazlası için: aarongoodmanphotography.com