25 Temmuz 2007 Çarşamba

Cafe Crown Arası Buzzzzz! Buzzzz!

Hikayemiz Latin Amerika ülkelerinden birini andıran (Brezilya, Küba plajlarini anımsatan) bir plajda gerçekleşiyor. Yine arkadaşlar bir Cafe Crown arası veriyorlar. "Biz çok yoğunuz dinlenmek için bir Cafe Crown arası verelim" diyorlar.

Latin Amerika kokan palmiyeli Beach Bar'a (Tabelada öyle yazıyor!... Aslen Plaj İçecekçisi olsa gerek, plajda buz parmak dondurma, ve limonata satan Mehmet Emmi'nin post modern kent soylu hali) hanım kızımız öfleyerek geliyor. Yorgun bitkin sıcaktan bezgin bir vaziyette...

Durumu sezen cingöz barmen (bar adam Recep) hemen barın arkasına geçiyor ve "Cafe Crown arası" diyor. Dinlen, serinle, aha sana Cafe Crown buzzz. Konuşmayı beceremeyen kızımız "Nasssı yaniii diyor?" Delikanlı bar adam Recep, "önce Cafe Crown, sonra buz gibi süt koyacaksın" diyor, al sana Cafe Crown Buzz diyor.

Hanım kızımız bar adam Recep'i atom reaktörü kurululuşu izler gibi dehşetvari tepkiler vererek izliyor. Sanki Recep dünyanın geleceğini değiştiriyor. Sonuçta kızımız nihai ürünü içiyor ve "Buzzzzzzzzzzz" diyor. Biz salak seyirciler de Buzz deyince evet Buzzzz diyoruz hemen herşeyi anlıyoruz, sıcakladım geberdim, Cafe Crown ile sütü karıştırdım buzz soğukluğuna eriştim rahatladım.

Sonra espriyi desteklemek için bar adam Recep kafasında n kere top sektiren mahalle delikanlısı misali, elindeki top mu meyve mi bilinmeyen bir cisime vuruyor, cisim bardağa giriyor. Konuşmasını bilmeyen hanım kızımız yine "Buzzzzzzzzzzz" diyor. Biz salak seyirci anlıyoruz ki keyiflendi "Buzzzzzzzzzzz" dedi. Neden? Çünkü, Cafe Crown buz keyfini yerine getirdi...

Herkesi tebrik ediyoruz. Teşekkürlerimizi iletiyoruz.
  • O kadar sıcaklamışken ve plajda güneşin altında harap bitap düşmüşken alternatif olarak su içmek, doğrudan soğuk içecek tüketmek varken, hangi Türk bir kahveyi alır, süt ile karıştırır sonra da içine buz atar ( 3 aşamalı bir süreç)?

  • Kızın tepkileri, konuşması tamamiyle yapay, mimiklerinde hiçbir şekilde samimiyet yok. Bunu halkın anlamıyor mu?

  • Delikanlının sonradan bardak ve top (meyve herneyse ) ile yaptığı aksiyona ne gerek var ne anlamı var? Müşterinin ürün tercihinde neyi tetikliyor? Yoksa antipati mi uyandırıyor?

  • Son olarak neden bu reklam, çekildiği yer, mekan, tarz itibariyle yine bir soğuk içecek olarak kendini konumlandıran "Buz gibi içilmesi lazım" sloganıyla ortaya çıkan Ritmix reklamı taklit ediliyor? (Bakınız Ritmix reklamı)

Sevgilerimle
Yüce Zerey