16 Ocak 2007 Salı

2006'nın en büyük 10 Reklamvereni



1 -Ülker
1944 yilinda Eminonu'nde bir ara sokakta, Sabri Ulker tararindan kurulan Ulker, ilk yilinda sadece 3 calisan ile 75 ton biskuvi uretmisti. O gunden bugune buyuk bir hizla buyuyen Ulker, bugun ulkemizin hem en onde gelen markalarindan biri, hem de en buyuk reklam verenlerin basindaki isimlerden. Yurtdisi ortakliklari da bulunan Ulker'in bugun 40'tan fazla urunu bulunmakta ve hepsi icin buyuk reklam kampanyalari yurutulmekte... Bunlarin arasinda; Alpella, Cafe Crown, Cola Turka, Camlica, Dankek, Hanimeller. Kalbim Benecol, Rondo ve Ulker Kellogg's gibi urunler yer aliyor.

2 - Procter & Gamble
1937 yilinda Wliam Procter ve James Gamble tarafindan kurulan P&G, o gunlerde buyuk bir finansal krizin esiginde dogmus olsa da bugun global bir dev olarak karsimiza, cikiyor. 1987 yilinda ulkemiz firmalari ile isbirligine giden P&G, 1999 yilinda Turkiye'deki firmasini kurmustur. P&G'nin sIk sIk reklam kampanyalari yaptigi onemli markalan arasinda ise Alo, Ariel, Braun, Gillette, Duracell, Pantene, Ipana, Orkid, Prima ve Blendax bulunmakta.

3 - Unilever
1930 yilinda Hollandali margarin ureticisi Margarine Unie ile Ingiliz sabun ureticisi Lever Brothers'in birlesmesiyle olusan Unilever, 1952 yilinda Turkiye'deki ilk girisimini gerceklestirdi. 100'den fazla ulkede faaliyet gosteren Unilever'in 150'nin uzerinde ulkede satilan ve 284.000 kisiye is olanagi saglayan urunleri arasinda Algida, Axe, Becel, Cif, Clear, Elidor, Knorr, Komili, Lux, Omo, Sana ve Signal baslicalari.

4 - Coca-Cola
Ilk icecegini 1897 yilinda satan, ilk uluslararasi kazancini ise 1 907 de elde eden Coca-Cola Corp., bugun dunyanin en buyuk sirketlerinden biri. 200'den fazla ulkede urunleri satilan Coca-Cola Cotp.'un yuzlerce markasinin ulkemizde bilinenleri ise Coca-Cola, Cappy, Fanta, Sprite ve Turkuaz...

5 - Arcelik
Gectigimiz yil 50. yasini kutlayan beyaz esya devi Arcelik A.S, Koc Grubunun en guclu isimlerinden biri olarak yoluna devam etmekte. Arcelik, beyaz esya kategorisinde yaptigi reklamlar icin bu sene de herkes tarafindan cok begenilen Celik karakterini kullanmaya devam etti...

6 - Reckitt Benckiser
Dunyanin onde gelen temizlik malzemeleri ureticisi Benckiser, 1814 yilinda kuruldu. 160 ulkede urunleri satilan ve 60'inda faal olarak hizmet veren Benckiser, ulkemizde ozellikle Veet, Calgonit, Airwick, Cillit Bang, Strepsils ve Calgon markalari ile taniniyor.

7 -Danone
1997'de Haci Omer Sabanci Holding ile yuzde 50-50 ortaklik yapisi uzerine anlasma imzalayarak ulkemiz pazarina giris yapan Danone Sirketleri, 1960'li yillarda tam endustrisinde hizmet vermek uzere kurulmustur ve dunya capinda 120 ulkede varlik gostermektedir. En onemli urunleri arasinda Akmina, Hayat, Sasal, Aktivia, Danette, Danino ve Danacol vardir.

8 - Nestle
Henri Nestle tarafindan 139 yil once kurulan Nestle; Nescafe, Coffie Mate, Maggie corba ve cesnileri, Chokella, Corn Flakes, Crunch ve Nesquik markalan icin oldukca yogun reklam kampanyalari yapmaya devam ediyor.

9 - Vestel
1994 yilinda Zorlu Grubu bunyesine katilan Vestel Elektronik, dunyanin bircok ulkesinde etkinlik gosteren bircok yabanci marka ile de isbirligi icindedir. Bunlar arasinda; Whirlpool, JVC, Tefal, Moulinex. Motorola, Philips, Rowenta ve Nokia bulunmaktadir.

10 - Hayat Grubu
Kigili ailesine ait olan Hayat Grubu, kimya ve agac sanayi sektorlerinde hizmet vermektedir. Ulkemizde sIklikla tuketilen urunleri ansinda Molped, Molfis, Bingo, Papia tuvalet kagidi.Hasat Sampuan ve Test yer almakta.

Kaynak: "Mediacat"