14 Şubat 2007 Çarşamba

I See


I See, originally uploaded by y = f ( yuce).

Sadece görmekti isteği... Gözleri yetersiz kalıyordu... Görmek istediklerine ya da görmemek istediklerine yeterince odaklanamıyordu. Sadece anlamlandıramadığı birşeyler hissediyordu. Görebilseydi, herşey daha kolay olacaktı. Vizör derdine derman oldu. O'na göremediklerini gösterdi. Ancak gördükleri ile bekledikleri arasında dağlar kadar fark vardı. İşte bu fark hayatındaki belirsizliğin, sınırlarda gidip gelmelerin temeliydi. (Yüce Zerey)

"İçinden kocaman hayatlar geçiyordu adamın…ki gölgelerinin ardına saklanan, binlerce gözün esrarınından haberdardı.biliyordu bir çift gözün ufka gerilerek,zamanın tüm aldanışlarına,yok oluşlarına,tükenmişliğine rağmen hala onu görebildiğini…bir şiirin mısraları gibiydi gözleri bakarken…

Ab_ı hayat; olan ın ötesini görebilmekti…" (Mehmet Erdoğmuş)

"Fazla beklenti sahibi olmaktadır belki de sorun... soluğunuz kesilircesine hayattan isteyip durmaktadır...Gözlerimizi çocuk hayretince açmak yerine bir gözümüzü kapayıp vizör kadar bakmaktadır. Ne oldu size canım efendim, ne oldu da şaşırmaktan alıkondunuz, sımsıkı tutan hayatı deklanşör yerine, hayal gözünüz kapalı, merceklere doldunuz. Hevesi kursağında mucizeler dökülmüyor mu omuzlarınızdan yaprak yaprak, cam mercek gökkuşağını avucunuza getirmiştir belki ama, ışığı kırmıştır bir kere, yekpare, parlak..." (Özlem Derici)