26 Kasım 2008 Çarşamba

Time 2008 "Yaşasın İçerik"


"Yaşasın İçerik!

TIME, Telekom, Internet, Medya, Eğlence alanlarının bütünleştiği ve yeni bir sayısal yaşam toplumunun oluştuğu günümüzde özellikle yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst yöneticiler, pazarlama, iş geliştirme, operasyon yöneticileri, reklam ve medya yöneticileri, bilgi teknolojileri, telekom ve Internet dünyasının çalışanları ve her türlü içerik üretenleri, girişimcileri, danışmanları bir araya getiren ve Türkiye’de bu alanda yapılan ilk ve tek etkinliktir.

Internet, kablolu-kablosuz ağlar, mobilite, WiMAX, IPTV, genişbant vb. derken teknoloji devrimi doruk noktasına ulaştı. Artık sıra, bu teknolojilerin üzerinde değer üretmeye geldi. Çağımızda teknolojinin bitmeyen gelişimini körükleyen en önemli itici gücü, dijital içerik patlaması olarak yaşanıyor. Teknolojik yenilikler ve yeni tüketici talepleri yaratıcı ürün arzının yeni ya da daha dolaysız biçimlerine, yeni dağıtım yöntemlerine ve potansiyel olarak daha iyi erişim olanaklarına yol açıyor. İş ve bireysel tüketiciler için dijital içeriğe her an ve her yerden sahip olmak artık sıradan hale geldi. Tüketiciler dijital içerik üretimine katkıda bulunmak, ‘yaz paylaş, çek paylaş’ kültürünün bir parçası olmak ve bir ekonomik değer oluşturmak da istiyor.

Oyunlar, müzik, film, bilimsel yayıncılık ve mobil içerik sektörleri kendine özgü özelliklere sahip olmakla birlikte, hepsi için dijital içerik büyümenin başlıca belirleyicisi oluyor. Dijital içeriğe sahip olmak isteyen tüketiciler için abonelik ve kullanım başına ödeme gibi yeni iş modelleri deneniyor. Bu noktada da, geleneksel medya şirketleri, bir dijital medya şirketine dönüşümün sınavını verme yarışında.
Dijital bilgi ve içeriğe ilginin her geçen gün artmasından doğan fırsatı değerlendirmek isteyen yatırımcılar, yaratıcı içerik ve sanal dünyada şekillenen iş fikirlerinin peşinden koşmaya başladı.

TIME endüstrisi, dijital içeriğin üretilmesi, saklanması, sınıflandırılması, dağıtılması, paylaşılması ve bir dijital sosyal toplum oluşmasına katkıda bulunuyor. Bu yıl TIME 2008’de, değişmeye devam eden yaşam biçimlerinin TIME endüstrisiyle kesişimini ve yaşanan dijital içerik devriminin bize neler sunduğunu konuşacağız.

Yaşasın İçerik!"

Time 2008'de 1 Aralık Pazartesi günü "Bloglar, ‘İş’ Yapar mı?" konulu panelde bizimle sohbet etmeye gelmek isteyenleri bekliyoruz. Progamın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.