8 Şubat 2008 Cuma

İŞLETME 2.0>> Örnek Uygulama: Üsküdar Belediyesi

Kapsamı:


İşletme 2.0 bünyesinde Üretim 2.0 ve Pazarlama 2.0

Açıklama:

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ın öncülüğünde başlatılan "Üsküdar'ın 100ü Değişiyor" kampanyası günümüzde gösterilebilecek güzel bir işletme 2.0 örneği teşkil ediyor. Sevgili Oğuz Bayram da kampanyayı aynı gözle değerlendirmiş.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar için 99 tane faydalı projeler üretmiş, son projesi Üsküdar sakinlerine bırakmış. Hem de sakinlerine ev hediye etmeyi tahahhüt ederek.

Kampanyaya katılan projeler (katılım şartları) içerisinden seçilen 10 proje Internet ortamında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ve ziyaretçilerin oyları ile en iyi proje belirlenecek. Projeyi kazanan kişi proje karşılığında bir ev sahibi olacak.

Perde Arkası:

İşletme 2.0'ın en temel prensiplerinden biri olan kitlesel işbirliği, bu kampanya ile de karşımıza çıkıyor. Belediye son kalan bir projenin üretimini kendi sakinlerine yaptırıyor (Üretim 2.0).

Sakinlerin proje göndermesi ve akabinde projelerinin gerçekleşmesi ile de sakinlerin Üsküdar Belediyesi'ne olan bağlılıkları ve katılımcılıkları artıyor. Sağda solda: "Ben de proje göndermiştim ama Mehmet Ziya'nın Projesini seçmişler. Halbuki ne var lan O'nun projesinde! Ebem de yapar öyle projeyi!" deme imkanı veriyor. (Pazarlama 2.0)

Yüce Zerey | y=f(yuce)

www.yucezerey.com