1 Haziran 2008 Pazar

Kurtlar Vadisi'nde Videfon Reklam Yerleştirmesi

Kurtlar Vadisi müdavimleri yine perşembe gününü iple çekmişler ve televizyon karşısında en kolay konsantre olacakları yere oturmuşlardı. Gözler ekrandaki aksiyona, kulaklar da delikanlı jargonuna kilitlenmişti.

Polat Alemdar'ın bu sezondaki amansız belalısı İskender Büyük, güdümünde olan birkaç iş adamını acilen ofisine çağırdı. İş adamlarının her birine birer videofon hediye etti.

Bizler, "Ulan ne alakası var İskender Büyük'ün videofonla" derken. İskender Büyük, iş adamlarına: "Bundan sonra böyle iletişim kuracağız, böylece konuşurken ne halt yediğinizi göreceğim" dedi.

Çok fazla sorgulamadık, adamlar da telefonlarını koltuk altlarına alıp yol aldılar.

Sonrasında sürekli İskender Büyük'ü bu arkadaşlarla videofon ile konuşurken gördük. Hatta bu yetmedi, İskender Büyük neredeyse herkesle videofon aracılığıyla konuşmaya başladı.

Anlaşılan o ki, videfon olmadan Büyük adam olunmuyor.

Kurtlar Vadisi ekibi daha öncesinde de reklam yerleştirmeleri sanal reklamlar yapıyorlardı. Yapılan eski uygulamalarda reklam yerleşmiyor, reklam gözümüzün önünden bandoyla bağıra çağıra geçiyordu.

Ancak videfon örneğinde ise Türk Telekom'un ürün lansmanı öncesi, reklam yerleştirmesi hiç sırıtmadı. Çoğu insan videofon kullanımını İskender Büyük'ün vizyonu olarak algıladı. Kurtlar vadisinde videofon kullanıldıkça akabinde de Cem Yılmazın keyifli reklamı gelince videfon farkındalığı ve talebi arttı.

"Türk Telekom Tokat İl Yöneticisi Hayrettin Öztaş, dün yayınlanan 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinden sonra 100 kişinin kendisini arayarak videofon talep ettiğini söyledi."

Amerika'da Apple'ın bilgisayardaki pazar payı %7lerde iken Amerikan film ve dizi endüstrisinde Apple'ın reklam yerleştirme uygulamaları o kadar yaygındı ki hepimiz "Amerika'da insanlar Apple bilgisayarlarını kullanıyorlar, pc kullanan yok herhalde" diye düşünüyorduk.

Reklam yerleştirme, zekice, göze batmadan, fazla hissettirilmeden yapıldığı sürece çok başarılı bir uygulama. Ülkemizde başarılı reklam yerleştirmelerin sayısının hızla artmasını bekliyoruz.