17 Ekim 2008 Cuma

Bu Bozuk Paralar Bizi Bozar!

"Bozuk paralar,bu aralar biraz bozuk atıyor" sloganı ile hayatımıza giren Maximum Aktif Kart son zamanlarda televizyonlarda dönen reklamları ile daha da AKTİF! oluyor.

Maximum Aktif Kart reklamı da daha önce Vodafone reklamında olduğu gibi, ruhuma helezonlar çizdiriyor ve kendisini büyük dehlizlere sürüklüyor. Böyle bir acıya tek başıma karşı koyamanın verdiği acizlikten dolayı düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

"Maximum Aktif Kart, günlük alışverişlerinizde kaybettiğiniz dakikaları size geri kazandırıyor.

Maximum Aktif Kart sayesinde, düşük tutarlı alışverişlerinizde bozuk para çıktı, çıkmadı derdi bitiyor, 1 saniyede kolayca ödeme devri başlıyor.

Üzerinde Visa logosu ve temassız ödeme amblemini
temessız gördüğünüz okuyucuların bulunduğu tüm ödeme noktalarında Maximum Aktif Kart'ınızla ödeme yapabilirsiniz.

Maximum Aktif Kart'ınızla ödeme yapmak için onu kart okuyucuya göstermeniz yeterli. Kartınızı okuyucuya gösterdiğinizde Maximum Aktif Kart'taki bilgiler okunur ve o anda ödemeniz yapılmış olur. Maximum Aktif Kart'ın okunma süresi 1 saniyeyi aşmaz."

Maximum Aktif Kart yukarıda ifade ettiği gibi hayatımızı ödeme hızımızı arttırarak kolaylaştıran bir kart. Kendilerine hayatımıza böylesine bir değer kattıkları için teşekkür ediyoruz. (Garanti ve Bank Asya dan sonra olsa bile)

Ancak reklamı izlediğimizde, reklamda hakemin bozuk para ile yazı tura attığını, sonrasında bir bayanın havuza dilek için bozuk para attığını, sonrasında da bir gencin, bir müzisyene yardım olarak (sadaka olarak) para fırlattığını görüyoruz. Tüm bu aktörler yapmış oldukları işlemlerde bozuk parayı kullanırken sıkıntı yaşıyorlar.

Maximum Aktif Kart'ın ana sloganı ile tarif edecek olursak, bozuk paralar kendilerine bozuk atıyorlar. Son sahnede bir cafe de önce bozuk para ile ödeme yaparken sıkıntı yaşayan bir genç karşımıza çıkarken sonrasında, elinde aktif kartı ile sempatik karizmatik işini bilen, özgüveni sağlam bir bayan gelip: "Ey teknolojiden nasibini almamış ezik insan ırkı siz hala bozuk para mı kullanıyorsunuz?" edasıyla kartını kullanıp hesabı ödeyip, ilerliyor.

Buradan şunu anlıyoruz ki:

Santra da maç başlamadan önce hakem cebinden maximum aktif kartını çıkaracak, ev sahibi takımın kaptanı yanında kart okuyucu getirmiş olacak (bkz yukarıda maximum aktif kart ile nasıl ödeme yapılır) hakem de kartı okutarak maça kimin başlayacağına karar verecek?! Böylece bozuk parası kendisine bozuk atmayacak.

Herhangi bir havuza dilek için dilemek için birşeyler atmak yerine bundan sonra havuz tabanlarına büyük kart okuyucular yerleştirilecek ve sizde havuzun üzerinden maximum aktif kartınızı gösterek dilek için istediğiniz miktarda bağışta bulunabileceksiniz. Böylece bozuk paranız yine size bozuk atmayacak.

Bundan sonra her dilenciye ve sokakta müzik yapan kişi / kurum ya da kuruluşlara kart okuyucu taşıma zorunluluğu getirilecek ve siz de sadaka ödemelerinizi hızlı ve kolay bir şekilde maximum aktif kart ile yapabileceksiniz. Bozuk paralarınız size bozuk atmayacak, adamın tezgahını dağıtmayacak

Görüldüğü üzere reklam özelinde değerlendirdiğimiz de hayatımızda mutlaka olması gereken ve ciddi paradigma değişimlerine yol açacak bir ürün!?

Güzel fikirler, inovasyonlar, projeler; doğru paketlerle doğru mesajlarla anlamlı mantık tutarlılıklarında anlatıldığında gerçekten sahaya iniyor ve insanlar arasında vazgeçilmez oluyor.