19 Ocak 2008 Cumartesi

Apple Mac Book Havaya Girdi: MacBook Air


Havaya girmiş olan MacBook modelimiz emsallerinden ciddi bir şekilde fark oluşturacak düzeyde ince ve taşınabilir. Hani adamlar yapmış kardeşim dedirtecek cinsten!...

MacBook Air'i, ekranı açıkken 0.4, kapalı iken ise 1.9 santim kalınlığında olan dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı...

Apple CEO'su Steve Jobs, "Bu dünyanın en ince laptop'ı. Bütün ince laptop'ları inceledik ve var olanların en incesini, en iyisini yaptık" dedi.

Steve Seyirciyi Zarfladı


San Francisco'da düzenlenen Macworld Expo fuarında Apple'ın CEO'su Steve Jobs, ultra ince laptop'ı çoğunlukla ofis yazışmalarında kullanılan sıradan bir zarftan çıkararak ilginç bir tanıtıma imza attı.

0.4 Santimetre

Dünyanın enince laptop'ı 0.4 santimetre kalınlığında. Ekran kapandığında ise kalınlığı 1.9 santimetre'ye ulaşıyor. Laptop'ın ekran büyüklüğü ise 13.3 inç (33 santimetre). 80 GB büyüklüğünde standart hard diske sahip olan laptop, ayrıca 64 GB büyüklüğünde opsiyonel disk alternatifi de sunuyor. Steve Jobs, piyasada bulunan diğer bazı laptop'ların kalınlığını karşılaştırma yapabilmek için aktardı. Bazılarının 2, bazıları da 3 santimetre kalınlığında olduğunu söyledi.

Jobs, MacBook Air'in Sony laptoplardan birinin içine rahatlıkla sığıdığını da ileri sürdü. Dünyanın önde gelen çip üreticisi Intel de Apple'ın en ince laptop arzusunu gerçekleştirebilmek için, çift çekirdekli çiplerinden birini yüzde 60 oranında küçülttü. Intel'in CEO'su Paul Otellini "Bu projeye başladığımızda bu kadar ince bir laptop üretmenin mümkün olabileceğini düşünmedim. Bu projenin üzerinde çok ter döktük ve günün sonunda bu yenilikçiliği gösterdik" dedi.



Macintosh bilgisayar satışları yükselen, popüler iPod ve iPhone satışlarının rekorlar kırdığı Apple için, yatırım uzmanları "hale etkisi yaşıyor" değerlendirmesinde bulunarak, şirketin iyi giden satışlarını övüyor. Başarılı çıkışlarıyla Apple'ın zulasını para ile doldurduğu belirtiliyor. Yazar Arnold Reinhold da Macworld fuarında "Switching to Mac" (Mac'e geçmek) isimli kitabını imzalıyor. Amazon.com'da en çok satan 10 kitap arasında yer alan kitap, kısa sürede ikinci baskıya gitti.

Ne olacak MacBook Air'in ederi derseniz, $1799 USD ve iki hafta içerisinde yükleme yapabiliyorlar. Sahaya tam olarak inmeden hemen almak istiyorum, beni tutmayın derseniz buyurun buradan yakın....
Yüce Zerey | y=f(yuce)
www.yucezerey.com