7 Ocak 2008 Pazartesi

Dünya Dönüyor Ama Gel Bir De O'na Sor!

Önümüze geleni acımadan tüketiyoruz, hatta tüketeceklerimizin önümüze gelmesi için kendimize acımadan çalışıyoruz. Kazanıyoruz, sonra çoluk çocuk alışveriş merkezlerini dolduruyoruz, deliler gibi geziyoruz! Alıyoruz! Yoruluyoruz! Biraz soluklanmak için post modern cafelere oturup yiyecek içecek tüketimimizi üst düzeylere çıkarıyoruz! Hem midemizi, hem de gözümüzü iyice doyurduktan sonra alışverişe devam ediyoruz.

Çoğu zaman neyi niçin aldığımızı, kullanıp kullanmayacağımızı bile sorgulamıyoruz. Ama alıyoruz ve rahatlıyoruz. Hızla tüketiyoruz. Tükettiklerimizin yerini yenileri alıyor. Eskiler çöp... Çöp içeriği, yeri, maliyeti, hikayesi umrumuzda bile değil.

İşte yaşadığımız bu toplumsal histeriyi Annie Leonard, hikayenin en başından alarak ve bize büyük fotoğrafı göstererek çok keyifli bir şekilde anlatıyor.

Annie Leonard tarafından hazırlanan ve yeryüzünde yer alan doğal kaynakların hayatımızdaki döngüsüne farklı bir açıdan bakarak, doğal kaynakları elde etme, üretme, dağıtma, tüketme, taliye süreçlerinin arka planlarını keyifli bir şekilde Story of Stuff ortamında anlatıyor.

Hem sunum kalitesi açısından hem de gerçeklik payları açısından gerçekten izlemeye değer.

Doğal Kaynakları Elde Etme


Doğal Kaynakları Üretim Sürecine Gönderiyoruz



Ürünlerimizi Dağıtıyoruz


İşte Tüketim Çılgınlığı



Taliye Süreci



Peki Ne Yapmalıyız?



Sevgiler

Yüce Zerey | y=f(yuce)